top of page

SPRING BREAK -FESTIVAALI ON TAAS TÄÄLLÄ!

Spring Break -festivaali tuo kaksi upeaa esitystä Kulttuurikeskus Stoan lavalle 9.-14.5.2023. Hanki liput täältä: https://www.lippu.fi/artist/spring-break-dance-festival/


RAJA (koreografia Mirva Mäkinen ja Katja Mustonen) saa Helsingin ensi-iltansa festivaalilla 9.5. RAJA nähdään Stoan lavalla vain kerran, joten varmista paikkasi pian! Teoksen on tuottanut Tanssiteatteri Minimi ja se sai ensi-iltansa Kuopiossa 13.4.2023. RAJA on viidelle tanssijalle suunniteltu teos rajalla olemisesta, rajojen luomisesta ja rajojen ylittämisestä. Teos piirtää rajan käsitettä ennen kaikkea fyysisenä kokemuksena henkilökohtaisista kokemuksista ja inspiroituu rajoista myös sosiaalisina sekä kulttuurisina ilmiöinä pohtien sitä kautta avautuvaa rajojen laajempaa symboliikkaa.


Mostly Mass (koreografia Sanni Giordani & työryhmä) on Kinetic Orchestran oma yhteistuotanto ja sen tanssivat ryhmän tanssijat Mia Jaatinen, Anni Koskinen, Kalle Lähde, Oskari Turpeinen ja Giordani. Teos nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2021 ja se sai hyvin lämpimän vastaanoton yleisöltä. Nyt tämä pursuileva ja kupliva teos nähdään toiveuusintana Stoan lavalla. Mostly Mass on ruumiillinen runo – hien, toiston, hapuilun, herkkyyden ja ilon kautta teos antautuu ruumiillisten vaistojen ja villiyden valtaan. Se on kehollisen ilakoinnin, soljumisen ja rymistelyn aaltoileva maailma, jossa ihmiskehoa tarkastellaan yhä uudelleen järjestäytyvänä massana, orgaanisena ja mahdollisuuksia pursuavana, sosiaalisena olentona.


Festivaalin aikana järjestetään myös paritekniikkatyöpaja: https://springbreakdancefestival.com/blog/workshop/


valokuvat: Sampo Jaakkola (RAJA) / Jussi Ulkuniemi (Mostly Mass)


Comments


bottom of page