top of page

Like There's No Tomorrow

Kinetic Orchestran uusin nykytanssiteos on visuaalinen iloittelu, joka inspiroituu Philippe Halsmanin valokuvateoksesta Dali Atomicus (1948).

Teos muodostuu limitteisistä kohtauksista, jotka huipentuvat kerta toisensa jälkeen omanlaiseensa loppukuvaan. Surrealismin hengessä liike, musiikki ja visuaalinen maailma pursuilevat hyvin omalakisinaan, mielikuvituksellisina ja vapaasti muovautuvina elementteinä, jotka loksahtavat yhteen muodostaen katarttisia hetkiä.
 

Teoksen edetessä esiintyjät, asiat ja esineet järjestäytyvät ja muuttavat muotoaan yhä uudelleen luoden surrealistisia veistoksia ja maisemia. Tiheä teos kiihdyttää toistuvasti kohti loppuaan tarjoillen unenomaisia näkymiä, joissa ajan käsite liukenee ja huominen unohtuu.
 

Tiiviisti yhdessä suunnittelijatiimin kanssa rakentunut Like There’s No Tomorrow nivoo saumattomasti yhteen äänitaidetta, visuaalista runsautta ja Kinetic Orchestralle tunnusomaista pariakrobatiaa, nykytanssia ja kamppailulajien tekniikoita yhdistelevää liikettä. Valosuunnittelija Veli-Ville Sivénin painovoimaa uhmaava skenografia sekä pukusuunnittelija Maria Sirénin maalaustaiteesta ammentavat puvut tuovat lavalle vahvaa visuaalisuutta. Läpisävelletystä äänimaailmasta vastaa muusikko Janne Hast yhdessä kitaristi Petri Kauton kanssa.

“Pehmeän sitkeä liike kulkee kuin unelma, eikä teoksen neljälle tanssijalle, Anni Koskiselle, Kalle Lähteelle, Suvi Niemiselle ja Oskari Turpeiselle mikään tunnu olevan mahdotonta. Kontaktit ovat varmoja ja millintarkkoja ja tanssimista leimaa teknisestä vaativuudesta ja nopeudesta huolimatta vapaus ja rentous. Huipputanssia kaikilla mittareilla!” - Demokraatti 9.12.2022, Annikki Alku

Tulevat esitykset:

Tanssin talo, Pannuhalli   2., 3. & 4.8.2023 >>> liput

Työryhmä:

Koreografia ja konsepti: Jarkko Mandelin ja työryhmä
Tanssi: Anni Koskinen, Kalle Lähde, Suvi Nieminen ja Oskari Turpeinen

Valosuunnittelu ja lavastus: Veli-Ville Sivén

Sävellys ja äänisuunnittelu: Janne Hast

Muusikot äänitteellä: Janne Hast ja Petri Kautto

Pukusuunnittelu: Maria Sirén

Ompelu: Anja Behm

Tuottaja: Sanni Giordani ja Sofia Suomalainen

Tuotanto: Kinetic Orchestra

Tukijat: Taike, Koneen Säätiö, Helsingin kaupunki

Valokuvat: Mikael Ahlfors

Traileri: Teemu Kyytinen

Menneet esitykset:

Ensi-ilta 7.12.2022 klo 19 kulttuurikeskus Stoa Helsinki

Kulttuurikeskus Stoa Helsinki 8.12., 9.12., 10.12. & 11.12.2022 

Villa Rana Jyväskylä 16.12.2022 

Sotku Kuopio 18.12.2022 

Manilla Turku 21.12. 2022

Kesto ~60 min

bottom of page