top of page
JarkkoMandelin2019_MikaelAhlfors_2099.jp

Wildlife (2019)

Kinetic Orchestran nykytanssiteos Wildlife on hallittu kaaos, joka tarkastelee aikuisten maailman vaatimuksia ja normeja nuoren Pulcinellan näkökulmasta. Lyyli Mandelinin (7-v) esittämä nykyversio Pulcinellasta on tyttö, joka on yhtä aikaa nokkela, ilkeä, herkkä, manipuloiva ja yksinäinen.

Commedia dell’arte hahmo Pulcinellan dualismiin löyhästi perustuva Wildlife nojaa akrobaattiseen ja taitavaan tanssiin, nuorten esiintyjien läsnäoloon ja kahdella tasolla vyöryviin tapahtumiin. Se on kuvaus nuoren Pulcinellan mielikuvitusmaailmasta, jossa elämä on hallitsematonta ja epävarmaa, mutta jännittävää ja kiinnostavaa. Esitys pyrkii antamaan katsojalle mahdollisuuden käsitellä hankalia tunteita myötäelämällä teoksen omintakeista maailmaa irrationaalisuuden ja huumorin kautta, etäännyttäen oikeasta elämästä.

Wildlife on paitsi oivaltava kaiken ikäisille sopiva teos, myös selkeää jatkumoa Kinetic Orchestran edellisille töille. Vuonna 2009 perustettu Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jota luotsaa tanssija ja koreografi Jarkko Mandelin. Kinetic Orchestran missiona on luoda kiinnostavaa, korkeatasoista tanssitaidetta, joka on helposti saavutettavissa. Ryhmä tunnetaan kehon rajoja ja ulottuvuuksia koettelevasta akrobaattisesta liikekielestään sekä vahvasta taiteellisesta visiostaan.

kesto: 45 minutes

koreografia: Jarkko Mandelin

tanssijat: Oskari Turpeinen, Sanni Giordani, Lyyli Mandelin, Urho Mandelin, Oiva Mandelin

valosuunnittelu: Jukka Huitila

äänisuunnittelu: Janne Hast

pukusuunnittelu: Kirsi Gum

ensi-ilta: 11.12.2019 Culture Centre STOA, Helsinki

tuotanto: Kinetic Orchestra ja Taideosuuskunta Apinatarha

bottom of page