top of page
Mostly Mass 1.jpg

Mostly Mass (2021)

Mostly Mass on kehollisen ilakoinnin, soljumisen ja rymistelyn aaltoileva maailma, jossa kollektiivinen liikehdintä, kosketus, hiki ja rytmi kaappaavat vallan rationaalisuuden ja tuottavuuden illuusioilta. Entä jos yhtäkkiä vain yhdessä tanssimisessa olisi järkeä?

Teoksessa tarkastellaan ihmistä yhä uudelleen järjestäytyvänä massana, orgaanisena ja mahdollisuuksia pursuavana, sosiaalisena olentona. Inspiraationa toimivat runoilija Tiina Lehikoisen sanat: ”On luovuttava Ajattelemisen ajattelemisesta – suunnattava keuhkot avoinna kohti täälläolon ihmeellistä mettä”. Kuvittelemme ylistyslaulua kehoille, kehoille, jotka muovautuvat, transformoituvat, parveilevat, koskettavat, vellovat, löllyvät ja pingottuvat. Me rakennumme torneiksi ja huojumme heinänkorsina, kosketuspinnoistamme kumpuaa uutta tietoa ja kulttuuria.

Teosprosessissa kiinnityimme kysymyksiin kehollisen tiedon, yhteisöllisyyden ja ponnistelun merkityksistä nykyajan ihmiselle. Millaista riemua ja nautintoa liike voi tuottaa? Millaista maailmaa voimme rakentaa keholliseen empatiaan ja kosketukseen nojautumalla? Uskoaksemme tähän maailmaan meidän tulee uskoa ruumiiseemme.

Mostly Mass on tanssiryhmä Kinetic Orchestran jäsenten uusi teos, joka jatkaa ryhmälle ominaisten teemojen parissa. Kinetic Orchestran tanssijat ovat työskennelleet pitkään partnerointia, kosketusta ja akrobaattista liikettä tutkien.


 

Koreografia: Sanni Giordani ja työryhmä


Esitys: Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Anni Koskinen, Kalle Lähde, Oskari Turpeinen
 

Äänisuunnittelu: Josu Mämmi
 

Valosuunnittelu: Veli-Ville Sivén
 

Tuotanto: Kinetic Orchestra, Sanni Giordani

 

Valokuvat: Jussi Ulkuniemi
 

Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Tero Saarinen Company, Zodiak – Uuden Tanssin Keskus

Kesto: noin 1 tunti

Ikärajasuositus +3

ensi-ilta: 9.12.2021 19:00 Kulttuurikeskus Stoa Helsinki

esitykset:

10.12.-12.12.2021 Kulttuurikeskus Stoa Helsinki  

19.6.2022 Kuopio Tanssii ja Soi

12.-14.5.2023 Spring Break Festival Stoa Helsinki 

bottom of page