top of page
MiaJaatinen_RIEHA_press2_c_JussiUlkuniemi.jpg

RIEHA (2023)

RIEHA on kollektiivisen riehaantumisen ruumiillinen juhla. Esitys jytisee, pauhaa ja ohjaa esiintyjäjoukkiota kohti hurmoksellista ruumiillisuuden tilaa.

Riehaantuminen on ihana ilmiö, joka usein vaimennetaan. Mia Jaatisen ja työryhmän RIEHA kysyy, mitä riehaantuminen oikeastaan on – mielessä, ruumiissa, koreografisena kompositiona ja toimintana nykytanssitaiteen keinoin.

RIEHA-teoksen lähtökohtina toimivat ajatukset yhteisestä ruumiista, sen pulsaatiosta ja tunnusta, kollektiivisesta viisaudesta sekä jaetusta ymmärryksestä. Teoksen esiintyjät antautuvat tanssimisen riemulle ja joukkohurmiolle.

Esityksen maailmassa leikitellään säännöllisyydellä ja säntillisyydellä hajottaen nämä järjestäytymiset yhteisesti sovitulla kaaoksella, riehalla ja järjestäytymättömyydellä. RIEHAssa pirskahdellaan, rönsyillään, kuplitaan ja hykerrellään, muodostelmatanssitaan, tehdään tosissaan ja antaudutaan.

Esityksen liikeellinen maailma rakentuu erilaisista rytmeistä, toistoista, joustoista, ravisteluista, muodonmuutoksista; tanssin ja taidon ilotulituksista, jotka sykkivät live-dj:n soittaman musiikin johdattamina.

Koreografia: Mia Jaatinen ja työryhmä
Esitys: Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Minna Karttunen, Anni Koskinen, Kalle Lähde ja Oskari Turpeinen
Valosuunnittelu: Riikka Karjalainen
Äänisuunnittelu ja dj: Josu Mämmi
Tuotanto: Mia Jaatinen
Osatuotanto: Kinetic Orchestra, Zodiak - Uuden tanssin keskus
Teosta tukemassa: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus

Ensi-ilta 22.3.2023 Zodiak Stage

Esitykset 22.3-4.4.2023 Zodiak Stage

bottom of page