top of page

Frames (2019)

Neljälle tanssijalle koreografioitu teos muuttaa muotoaan akrobaattisen lattiatekniikan, parityöskentelyn ja improvisaation vuorottelulla, josta tilanteet nousevat tunnistamattomasta tunnistettaviksi. Samalla näyttämö elää sommitelmallista muutosta sadoista kiloista tekstiiliä koostuvan lavastuksen rajatessa esiintyjien tilaa.

Teoksen esiintyjillä on monimuotoinen ammatillinen tausta perinteisistä tanssitekniikoista katutanssilajeihin ja sirkustaiteista parkouriin. Nuoren kotimaisen tanssitaiteen kentän monialaisuutta esittelevä teos yhdistää perinteistä ja uuden sukupolven tanssitaiteen tekijyyttä hienovireisessä ja hengästyttävässä liikekoreografiassa.

Teoksen koreografiasta vastaa Iiro Näkki, ja alkuperäisestä tuotannosta Näkki yhdessä Kinetic Orchestran kanssa. Teos on kantaesitetty Helsingissä Spring Break -nykytanssi-festivaaleilla, ja se valittiin osaksi vuoden 2020 Kuopio tanssii ja soi -festivaaleja. Teoksen kierrättämisestä on vastannut vuodesta 2020 alkaen Tanssiteatteri Minimi.

Kesto: 50 min


Koreografia: Iiro Näkki ja työryhmä
 

Esiintyjät: Mikko Makkonen, Mia Jaatinen, Minttu Pietilä, Iiro Näkki

Äänisuunnittelu: Ben Rogers & Josu Mämmi
 

Valosuunnittelu: Mateus Manninen
 

Tuotanto: Iiro Näkki ja Kinetic Orchestra
 

Teosta on tukenut: Kordelinin säätiö 

Ensi-ilta: 21.5.2019 Spring Break Festival kulttuurikeskus Stoa Helsinki 

bottom of page