top of page
KineticOrchestra_LikeTheresNoTomorrow_MikaelAhlfors-0553.jpg

Mostly Mass

Mostly Mass on kehollisen ilakoinnin, soljumisen ja rymistelyn aaltoileva maailma, jossa ihmiskehoa tarkastellaan yhä uudelleen järjestäytyvänä massana, orgaanisena ja mahdollisuuksia pursuavana, sosiaalisena olentona. Teoksessa leikitellään urheilu- ja peliestetiikalla ärsykeväreissä kylpien, mutta toisia lähestytään lempeydellä ja herkkyydellä.

 

Kyse on halusta asuttaa ruumistaan väkevästi. Inspiraationa toimivat runoilija Tiina Lehikoisen sanat: ”On luovuttava Ajattelemisen ajattelemisesta – suunnattava keuhkot avoinna kohti täälläolon ihmeellistä mettä”.

Kuvittelemme ylistyslaulua kehoille, jotka muovautuvat, transformoituvat, parveilevat, koskettavat, vellovat, löllyvät ja pingottuvat. Me rakennumme torneiksi ja huojumme heinänkorsina, kosketuspinnoistamme kumpuaa uutta tietoa ja kulttuuria.

Teosprosessissa keskityimme kysymään, millaista riemua ja nautintoa yhdessä liikkuminen voi tuottaa, ja millaista maailmaa voimme rakentaa keholliseen empatiaan ja kosketukseen nojautumalla. Entä jos tärkeää olisikin vain tanssia yhdessä?

Koreografia: Sanni Giordani ja työryhmä
Esitys: Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Anni Koskinen, Kalle Lähde, Oskari Turpeinen

Äänisuunnittelu: Josu Mämmi

Valosuunnittelu: Veli-Ville Sivén

Tuotanto: Kinetic Orchestra, Sanni Giordani

Valokuvat: Jussi Ulkuniemi

Kiitos tuesta: Suomen Kulttuurirahasto, Tero Saarinen Company, Zodiak – Uuden Tanssin Keskus
Kesto: noin 1 tunti

 

bottom of page